keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Tattari mysli

 Rakastan itse tehtyä mysliä, halvempaa kun kaupan ja terveellisempää. Olen yrittänyt välttää vilja tuotteita ja halusin kauran tilalle jotain muuta. Löysin tattari mysli reseptin halusin heti kokeilla.


  Tattari on yksivuotinen kasvi, jonka kirkkaanpunaisiin kukkiin kasvaa tummanruskeita, kolmikulmaisia siemeniä. Tattarinsiemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria. Helposti sulava tattari on gluteenitonta ja sopii siksi myös keliaakikoille.
Liota ensin tattareita vedessä yön yli. Kaada tattarit siivilään ja huuhtele niitä vähän väliä parin päivän ajan. Tattareiden kuuluu aueta tai mitä tota voi kutsua, niin että näkyy hännät. Siirsin siivilästä  kaden päivän jäkeen kulhoon kun mitään ei tapahtunut. Kolmen päivän jälkeen rupes hännät vihdoikin näkyä :D Voit aloittaa myslin tekemisen.


Kuumena uuni 175 asteeseen noin 20 min käänellen välillä. Muista tarkkailla tattereita ne palaa helposti.

Hyvää ja terveellistä :)


No Comments Yet, Leave Yours!

Kiva kun kommentoit. Pidetään blogi positiivisena :) Rakentava kritiikki on tervetullutta, ilkeä kirjoitus ei.